dc.contributor.author | Uranga Gama, Jone | |
dc.contributor.author | Etxabide Etxeberria, Alaitz | |
dc.contributor.author | Guerrero Manso, Pedro Manuel | |
dc.contributor.author | De la Caba Ciriza, María Coro | |
dc.date.accessioned | 2020-01-17T18:48:57Z | |
dc.date.available | 2020-01-17T18:48:57Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Ekaia 28 : 95-104 (2015) | |
dc.identifier.issn | 0214-9001 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10810/38882 | |
dc.description.abstract | Elikagaiak ontziratzeko filmak aztertzea garrantzitsua da, ikerketaren bidez gaur egun merkatuan dauden ontziratzeen propietateak hobetzea ahalbidetu baitaiteke. Kasu honetan, polimero berriztagarri eta biodegradagarri bat erabiliz, hainbat azido zitriko kantitatetako filmak egin dira. Haien propietateak aztertu dira, bai eta gazten ontziratzean duten jarrera. Arrain-gelatinazko film hauek film komertzialek eskaintzen ez dituzten zenbait propietate interesgarri erakutsi dituzte; esaterako, gaztak bere koipea gordetzea eta ez lehortzea ahalbidetzen dute. | |
dc.language.iso | eus | |
dc.publisher | Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.title | Arrain-hondakinak baloratzea, gazta ontziratzeko | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.rights.holder | © 2015, Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua | |
dc.identifier.doi | 10.1387/ekaia.13927 | |