UPV-EHU ADDI
  • Back
    • English
    • Español
    • Euskera
  • Login
  • English 
    • English
    • Español
    • Euskera
  • FAQ
View Item 
  •   Home
  • DOCENCIA
  • Facultad de Ciencia y Tecnología
  • Trabajos Académicos-Facultad de Ciencia y Tecnología
  • View Item
  •   Home
  • DOCENCIA
  • Facultad de Ciencia y Tecnología
  • Trabajos Académicos-Facultad de Ciencia y Tecnología
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Efecto de la calidad de la dieta sobre las eficiencias de selección y absorción del alimento en semillas de mejillón de crecimiento rápido y lento

Thumbnail
View/Open
Artículo principal (435.5Kb)
Date
2015-04-01
Author
Canive Pinedo, Itziar
Metadata
Show full item record
URI
http://hdl.handle.net/10810/14877
Abstract
INGLÉS:Juvenile mussels (Mytilus galloprovincialis) were collected and maintained under restrictive and optimal feeding conditions. After 7 months maintenance fast and slow growth individuals were selected for study of the effect of diet quality on selection efficiencies and absorption of food in fast and slow growth mussels. The objective of this experiment was to confirm that the physiological components responsible for the differentiation were able to vary according to the environmental conditions. The analysis of physiological traits indicates that under conditions of abundant food efficiency and absorption efficiences are the main factors that explain the differences in growth. Under conditions of restricted food are physiological differences that give rise to differences in growth.
 
CASTELLANO: Mejillones juveniles (Mytilus galloprovincialis) fueron recogidos y mantenidos bajo condiciones alimentarias restrictivas y óptimas. Tras 7 meses de mantenimiento se seleccionaron individuos de crecimiento rápido y lento para su posterior estudio del efecto de la calidad de la dieta sobre las eficiencias de selección y absorción del alimento en semillas de mejillón de crecimiento rápido y lento. El objetivo de este experimento era corroborar que los componentes fisiológicos responsables de esa diferenciación eran capaces de variar de acuerdo con las condiciones ambientales. El análisis de los rasgos fisiológicos indica que bajo condiciones de abundante alimento la eficiencia de ingesta y absorción del mismo son los principales factores que explican las diferencias en el crecimiento. Bajo condiciones restrictivas de alimento se encuentran diferencias fisiológicas que dan lugar a diferencias en el crecimiento.
 
Collections
  • Trabajos Académicos-Facultad de Ciencia y Tecnología
  • Recolecta

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
OpenAIRE
OpenAIRE
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesDepartamentos (cas.)Departamentos (eus.)SubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesDepartamentos (cas.)Departamentos (eus.)Subjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
OpenAIRE
OpenAIRE