Recent Submissions

  • Thumbnail

    Family strategies and farming changes: the case of family farming in the Basque Country 

    Mauleón Gómez, José-Ramón (Ashgate (Aldershot), 2004)
    Productive changes introduced by family dairy farms in the Basque Country seem to depend on a number of conditions, such as the farm's capacity for generating an adequate level of income, the possibility of finding an ...
  • Thumbnail

    Traditional part-time grazing: a more sustainable sheep milk and cheese production in the Basque Country 

    Mauleón Gómez, José-Ramón; Rodríguez Barrón, Luis Javier; Virto Lekuona, Mailo; Mandaluniz, Nerea; Amores Olazaguirre, Gustavo; Pérez Elortondo, Francisco José; Arranz Arriola, Josune; Abilleira Cillero, Eunate; Beltrán de Heredia, Ignacia; Ruiz de Gordoa Arroniz, Juan Carlos Alfonso; Nájera Ortigosa, Ana Isabel; Ruiz Santos, Roberto; Albisu Aguado, Marta María; Renobales Scheifler, Mertxe (Wageningen Academic Publishers, 2010)
    [EN] The concept of sustainability when referring to food production rests, in general, on 3 main aspects: 1) respect for the environment; 2) economic and social benefits for all involved in production; and 3) production ...
  • Thumbnail

    Hábitos de compra de las hortalizas en el País Vasco 

    Mauleón Gómez, José-Ramón (Eusko Ikaskuntza, 2008)
    [ES] Se constata que el consumo de hortalizas frescas es bajo, que su precio es alto (sobre todo en los hipermercados), y que el pequeño comercio mantiene una cuota de mercado importante. Los estilos de vida emergentes ...
  • Thumbnail

    La alimentación y la preparación de comidas 

    Mauleón Gómez, José-Ramón (EUSTAT, 2015)
    [ES] El presente capítulo ofrece un análisis sobre la importancia que adquieren dos aspectos relacionados con la alimentación (el trabajo en la cocina y la comida), en la C.A. de Euskadi en el año 2013. Ofrece datos que ...

View more