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dc.contributor.authorSatinover Nichols, Bridget
dc.contributor.authorWehr Holt, Jennifer
dc.date.accessioned2023-01-23T17:25:42Z
dc.date.available2023-01-23T17:25:42Z
dc.date.issued2023-01-18
dc.identifier.citationCuadernos de Gestión 23(1) : 51-62 (2023)es_ES
dc.identifier.issn1131-6837
dc.identifier.issn1988-2157
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/59433
dc.description.abstract[EN] As firms increasingly focus on corporate sustainability initiatives and offer more sustainability-related products, there is a need to continually assess consumer attitudes towards and involvement in sustainable consumption. Additionally, there is a need to determine if some consumer characteristics may typify how they think, feel, and behave towards sustainability initiatives. Based on an online sample of 1,250 U.S. consumers, this present research utilizes a cross-sectional design to examine whether generational cohort and gender help explain variations in how consumers react to the notion of sustainability. This research is also focused on sustainability in the food and grocery industry. The find ings suggest that attitudes towards sustainability and the degree to which consumers feel sustainability is important is more positive for younger consumers and women. The Baby Boomer generation is less interested in sustainable consumption and less likely to be persuaded by sustainability claims. The main limitations of this study are that data were collected only through self-reporting from consumers in the United States. For marketers promoting sustainability-related products, this data should help them better understand segments of the U.S. market and develop more successful promotional initiatives. Knowing the nuances of how generational cohorts think about sustainability and how they may consider it when making purchase decisions should motivate marketers to utilize these differences when creating their marketing mix. Though some marketers are moving away from gender-based promotional tactics, the findings also suggest that gender segmentation could still be useful when it comes to sustainability-related products.es_ES
dc.description.abstract[ES] A medida que las empresas se centran cada vez más en iniciativas relacionadas con la sostenibilidad corporativa y ofrecen más productos relacionados con la sostenibilidad, es necesario evaluar continuamente las actitudes de los consumidores hacia el consumo sostenible y su implicación en él. Además, es necesario determinar si algunas características de los consumidores pueden tipificar su forma de pensar, sentir y comportarse ante iniciativas en materia de sostenibilidad. A partir de una muestra online de 1.250 consumidores de Estados Unidos, la presente investigación utiliza un diseño de sección transversal para examinar si la cohorte generacional y el género ayudan a explicar las variaciones en la forma en que los consumidores reaccionan ante la noción de sostenibilidad. Esta investigación también se centra en la sostenibilidad en la industria alimentaria y de comestibles. Los resultados sugieren que las actitudes hacia la sostenibilidad y el grado en que los consumidores consideran que ésta es importante son más positivos para los consumidores más jóvenes y las mujeres. La generación del Baby Boomer está menos interesada en el consumo sostenible y es menos probable que se deje convencer por las afirmaciones de sostenibilidad. Las principales limitaciones de este estudio residen en que los datos se recogieron únicamente a través de declaraciones de los propios consumidores en Estados Unidos. Para los comercializadores que promueven productos relacionados con la sostenibilidad, estos datos deberían ayudarles a entender mejor los segmentos del mercado estadounidense y a desarrollar iniciativas promocionales más exitosas. Conocer los aspectos de la forma de pensar de las cohortes generacionales sobre la sostenibilidad y cómo pueden tenerla en cuenta a la hora de tomar decisiones de compra debería motivar a los profesionales del marketing a utilizar estas diferencias a la hora de crear su marketing mix. Aunque algunos vendedores se están alejando de las tácticas promocionales basadas en el género, los resultados también sugieren que la segmentación por género podría seguir siendo útil cuando se trata de productos relacionados con la sostenibilidad.es_ES
dc.description.sponsorshipThis research was supported by generous funding provided by the Haile College of Business at Northern Kentucky University. The authors would like to thank the reviewers for their helpful comments and suggestions for improving this manuscript.es_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.publisherInstituto de Economía Aplicada a la Empresa (Universidad del País Vasco UPV/EHU)es_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subjectsustainabilityes_ES
dc.subjectgroceryes_ES
dc.subjecttriple bottom linees_ES
dc.subjectcohort theoryes_ES
dc.subjectshopper behaviores_ES
dc.subjectsustainability attitudeses_ES
dc.subjectsostenibilidades_ES
dc.subjectcomestibleses_ES
dc.subjecttriple cuenta de resultadoses_ES
dc.subjectteoría de cohorteses_ES
dc.subjectcomportamiento del compradores_ES
dc.subjectactitudes de sostenibilidades_ES
dc.titleA comparison of sustainability attitudes and intentions across generations and gender: a perspective from U.S. consumerses_ES
dc.title.alternativeComparación de las actitudes e intenciones en relación a la sostenibilidad entre generaciones y género: una perspectiva de los consumidores de Estados Unidoses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.rights.holder(cc) 2023 by-nc-nd This article is distributed under the terms of the Creative Commons Atribution 4.0 Internacional Licensees_ES
dc.relation.publisherversionhttps://www.ehu.eus/cuadernosdegestion/revista/en/published-issues/articulo?year=2023&vol=23&num=1&o=5es_ES
dc.identifier.doi10.5295/cdg.211647bs
dc.subject.jelM30
dc.subject.jelM31


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(cc) 2023 by-nc-nd This article is distributed under the terms of the Creative Commons Atribution 4.0 Internacional License
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