Browsing Ekaia by Author "LASA ELGUEZUA, ARRATE"
Now showing items 1-4 of 4
-
Aldizkako barauaren efektuak obesitatean eta 2 motako diabetesean
Diez, Maialen; Vazquez Polo, Maialen; Matias, Silvia; Perez Junkera, Gesala; Cantero Ruiz de Eguino, Leire; Lasa Elguezua, Arrate ; Navarro, Virginia; Larretxi Lamelas, Idoia; Churruca Ortega, Itziar (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2023)Intermittent fasting is an eating plan that switches the daily food intake between the consumption period and fasting period. This dietary strategy is widely used on the view that it might have beneficial effects. This ... -
Ardoko erresberatrolaren erabilerak eta efektuak obesitatean
Eseberri Barace, Itziar ; Larrechi Lamelas, Idoia ; Churruca Ortega, Itziar ; Miranda Gómez, Jonatan ; Lasa Elguezua, Arrate (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2013)Erresberatrola zenbait landarek ekoizten duten polifenola da, batez ere mahatsean eta eratorritako ardoan aurkitzen dena. Hainbat efektu onuragarri esleitu zaizkio: zahartze prozesuaren atzerapena, minbiziaren prebentzioa, ... -
Azido linoleiko konjokatua: obesitatearen aurkako irtenbidea ala mehatxua?
Miranda Gómez, Jonatan ; Lasa Elguezua, Arrate ; Simón Magro, Edurne ; Churruca Ortega, Itziar (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2011)Obesitatea etengabe nagusitzen doa, bereziki mendebaldeko gizarteetan, eta oraindik ez da aurkitu gaixotasun horren aurkako tratamendu arrakastatsurik. Aukera posibleen artean, azpimagarria da elikagai funtzionalek azken ... -
FODMAP urriko dieta eta haien erabilgarritasuna hesteko gaixotasunen maneiuan
Perez Junkera, Gesala; Lasa Elguezua, Arrate ; Miranda Gómez, Jonatan ; Navarro Santamaría, Virginia ; Simón Magro, Edurne ; Larrechi Lamelas, Idoia ; Martínez González, Olalla ; Bustamante, Marian; Churruca Ortega, Itziar ; Vázquez Polo, Maialen (Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2020)FODMAPs, subtances that can be found naturally in a wide variety of foods such as dairy products and certain plant origin foods, have been associated with symptoms of certain intestinal diseases. These short-chain fermentable ...