Itemaren erregistro erraza erakusten du

dc.contributor.authorBustamante Gallego, María Ángeles ORCID
dc.contributor.authorNavarro Santamaría, Virginia ORCID
dc.contributor.authorMartínez González, Olalla ORCID
dc.contributor.authorChurruca Ortega, Itziar ORCID
dc.contributor.authorMiranda Gómez, Jonatan ORCID
dc.contributor.authorSimón Magro, Edurne ORCID
dc.contributor.authorRada Fernández de Jauregui, Diego
dc.contributor.authorEtaio Alonso, Iñaki ORCID
dc.contributor.authorHernández Ochoa, Igor ORCID
dc.contributor.authorLarrechi Lamelas, Idoia ORCID
dc.contributor.authorLasa Elguezua, Arrate ORCID
dc.date.accessioned2021-11-17T16:24:48Z
dc.date.available2021-11-17T16:24:48Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-84-1319-364-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/53790
dc.description92 p.es_ES
dc.description.abstract[EU]Indarrean dagoen elikadura sistema agroindustrial eta globalizatua aldaketa klimatikoaren erantzule nagusietako bat da, berotegi efektuko gasen heren baten erantzule nagusi izanik. Ekoizpen, banaketa eta kontsumo eredu ez iraunkorrak lehenesten dira, ingurumenean eta dimentsio ekonomiko eta sozialean eragin negatibo handiak dakartzatenak. Gauza jakina da elikadura sistema agroindustrialek elikadura ohitura ez osasuntsuak ezarri dituztela, ingurune obesogenikoak bermatuz eta egungo gaixotasun askoren eragile nagusi bilakatuz. Ondorio eta eredu horien aurrean epe luzeko estrategia jasangarriak lantzea eta bermatzea da giltza.es_ES
dc.description.abstract[ES]El vigente sistema alimentario agroindustrial y globalizado es uno de los principales responsables del cambio climático, siendo el principal responsable de un tercio de los gases de efecto invernadero. Se priorizan los modelos no sostenibles de producción, distribución y consumo, que implican importantes impactos negativos en el medio ambiente y en la dimensión económica y social. Es sabido que los sistemas agroindustriales de alimentación han implantado hábitos de alimentación no saludables, garantizando entornos obesogénicos y convirtiéndose en el principal causante de muchas enfermedades actuales. La llave es elaborar y garantizar estrategias sostenibles a largo plazo ante estas conclusiones y modelos.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.language.isoeuses_ES
dc.publisherServicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzuaes_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.subjectdietéticaes_ES
dc.subjectalimentoses_ES
dc.subjectelikaduraes_ES
dc.subjectdieteticses_ES
dc.subjectnutritiones_ES
dc.subjectdietetikaes_ES
dc.titleJasangarritasuna unibertsitate graduetan lantzeko gida metodologikoa. Giza Nutrizioko eta Dietetikako Graduan garatutako esperientziaes_ES
dc.title.alternativeGuía metodológica para desarrollar la sostenibilidad en grados universitarios. Experiencia desarrollada en el grado de Nutrición Humana y Dietéticaes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookes_ES
dc.rights.holder© 2021 Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzuaes_ES
dc.relation.publisherversionhttps://web-argitalpena.adm.ehu.es/listaproductos.asp?IdProducts=UCPDF213649es_ES


Item honetako fitxategiak

Thumbnail

Item hau honako bilduma honetan/hauetan agertzen da

Itemaren erregistro erraza erakusten du