Itemaren erregistro erraza erakusten du
Jasangarritasuna unibertsitate graduetan lantzeko gida metodologikoa. Giza Nutrizioko eta Dietetikako Graduan garatutako esperientzia
dc.contributor.author | Bustamante Gallego, María Ángeles ![]() | |
dc.contributor.author | Navarro Santamaría, Virginia ![]() | |
dc.contributor.author | Martínez González, Olalla ![]() | |
dc.contributor.author | Churruca Ortega, Itziar ![]() | |
dc.contributor.author | Miranda Gómez, Jonatan ![]() | |
dc.contributor.author | Simón Magro, Edurne ![]() | |
dc.contributor.author | Rada Fernández de Jauregui, Diego | |
dc.contributor.author | Etaio Alonso, Iñaki ![]() | |
dc.contributor.author | Hernández Ochoa, Igor ![]() | |
dc.contributor.author | Larrechi Lamelas, Idoia ![]() | |
dc.contributor.author | Lasa Elguezua, Arrate ![]() | |
dc.date.accessioned | 2021-11-17T16:24:48Z | |
dc.date.available | 2021-11-17T16:24:48Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.isbn | 978-84-1319-364-9 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10810/53790 | |
dc.description | 92 p. | es_ES |
dc.description.abstract | [EU]Indarrean dagoen elikadura sistema agroindustrial eta globalizatua aldaketa klimatikoaren erantzule nagusietako bat da, berotegi efektuko gasen heren baten erantzule nagusi izanik. Ekoizpen, banaketa eta kontsumo eredu ez iraunkorrak lehenesten dira, ingurumenean eta dimentsio ekonomiko eta sozialean eragin negatibo handiak dakartzatenak. Gauza jakina da elikadura sistema agroindustrialek elikadura ohitura ez osasuntsuak ezarri dituztela, ingurune obesogenikoak bermatuz eta egungo gaixotasun askoren eragile nagusi bilakatuz. Ondorio eta eredu horien aurrean epe luzeko estrategia jasangarriak lantzea eta bermatzea da giltza. | es_ES |
dc.description.abstract | [ES]El vigente sistema alimentario agroindustrial y globalizado es uno de los principales responsables del cambio climático, siendo el principal responsable de un tercio de los gases de efecto invernadero. Se priorizan los modelos no sostenibles de producción, distribución y consumo, que implican importantes impactos negativos en el medio ambiente y en la dimensión económica y social. Es sabido que los sistemas agroindustriales de alimentación han implantado hábitos de alimentación no saludables, garantizando entornos obesogénicos y convirtiéndose en el principal causante de muchas enfermedades actuales. La llave es elaborar y garantizar estrategias sostenibles a largo plazo ante estas conclusiones y modelos. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.language.iso | eus | es_ES |
dc.publisher | Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_ES |
dc.subject | dietética | es_ES |
dc.subject | alimentos | es_ES |
dc.subject | elikadura | es_ES |
dc.subject | dietetics | es_ES |
dc.subject | nutrition | es_ES |
dc.subject | dietetika | es_ES |
dc.title | Jasangarritasuna unibertsitate graduetan lantzeko gida metodologikoa. Giza Nutrizioko eta Dietetikako Graduan garatutako esperientzia | es_ES |
dc.title.alternative | Guía metodológica para desarrollar la sostenibilidad en grados universitarios. Experiencia desarrollada en el grado de Nutrición Humana y Dietética | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/book | es_ES |
dc.rights.holder | © 2021 Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua | es_ES |
dc.relation.publisherversion | https://web-argitalpena.adm.ehu.es/listaproductos.asp?IdProducts=UCPDF213649 | es_ES |