Show simple item record

dc.contributor.advisorOrtueta Aldama, Mónika ORCIDes
dc.contributor.advisorLombraña Alonso, José Ignacio ORCIDes
dc.contributor.authorBergara Latorre, Leirees
dc.contributor.otherF. CIENCIA Y TECNOLOGIAes
dc.contributor.otherZIENTZIA ETA TEKNOLOGIA F.eu
dc.date.accessioned2015-04-01T13:47:12Z
dc.date.available2015-04-01T13:47:12Z
dc.date.issued2015-04-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/14908
dc.description.abstractIndustria mailan, jaki eta elikagaien prozesamenduaz arduratzen den sektorea garrantzi handia hartzen ari da azken aldian. Batez ere, probiotikoak dituzten elikagaiak dira garrantzia hartzen ari direnak, hauek, onura asko ematen baitizkie hartzen dituen os talariari. Horrela, industriak prozesamendu a azkar ra , merkea eta kalitatekoa izatea bilatzen du. Lan honetan, helburu hauek lort zeko, mikrouhinen teknologia proposatu da; prozesamendu denborak laburtzeko eta produktuaren kalitate ona bermatzeko asmoz. Mat eriala termosentsiblea denez, lehorketa tenperaturekiko izan ditzake en arazoak saihesteko, kapsulen barruan sartzea erabaki da; horrela, biltegiratze orduan eta prozesamendu orduan produktuaren kalitatea mantentzeko. Aurreko guztia kontsideratuta, Sacchar omyces cerevisiae legamiaren mikrouhinen bidezko lehorketa burutzera abiatu da. Prozesuaren zinetika, balorazio energetikoa, deshidratazioaren kalitatea eta mikroorganismoen bideragarritasuna izan dira aztertu diren faktoreak. Esperimentuak burutu ondoren lehorketa prozesurako estrategia optimoa aukeratu da, prozesu guztian operazio aldagaiak k ontrolatuz , produktuaren lehorketa maila eta masa galera azter tuz eta tenperaturen jarraipena eginez.es
dc.language.isoeuses
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.subjectmikrouhinen bidezko lehorketaes
dc.subjectprobiotikoes
dc.titleMaterial probiotiko baten mikrohuinen bidezko lehorketaes
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
dc.date.updated2014-09-02T11:59:22Zes
dc.language.rfc3066enes
dc.rights.holder© 2014, EL AUTORes
dc.contributor.degreeGrado en Ingeniería Químicaes
dc.contributor.degreeIngeniearitza Kimikoko Graduaes
dc.identifier.gaurregister54795-624107-11es
dc.identifier.gaurassign7540-624107es


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record