Show simple item record

dc.contributor.advisorCampa Gómez, Francisco Javier ORCID
dc.contributor.authorZapirain Larreta, Xabier
dc.contributor.otherE.T.S. INGENIERIA-BILBAOes
dc.contributor.otherBILBOKO INGENIARITZA G.E.T
dc.date.accessioned2017-01-03T12:43:19Z
dc.date.available2017-01-03T12:43:19Z
dc.date.issued2017-01-03
dc.date.submitted2016-09
dc.identifier.otherTFG 2016-226
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/20070
dc.description.abstract[EU]Gradu amaierako lan honek Euskal Herriko baserritarrari kalitatezko jogurt natural eta lehiakorra ekoiztea ahalbidetuko dion makina baten diseinua burutzea du helburu nagusi. Proiektua Francisco Javier Campa Gómez, Ingeniaritza Mekanikoko Saileko tutorearen laguntzaz garatu da Bilboko Ingeniarien Goi Eskola Teknikoan. A.T.A. Tecnología Alimentaria S.L. enpresako kideen laguntza ere ezinbestekoa izan da proiektua aurrera eramateko. Hain zuzen ere, aipatu berri den enpresak komertzializatzen duen makina bat eredu hartuta diseinatu da aipatutako makina. Lehenik, azken diseinuak bete beharko dituen premiak zehaztuko dira, ondoren funtzio nagusia hainbat azpifuntziotan banatuko da eta bakoitza sakonki aztertu ondoren azpifuntzio guztiak azken diseinuari integratuko zaizkio. Amaitzeko, makinaren aurrekontua burutuko da.es
dc.description.abstract[ES]El presente Trabajo de Fin de Grado tiene como objetivo el diseño de una máquina que permitirá al baserritarra de Euskal Herria elaborar yogures naturales y competitivos de buena calidad. El proyecto se ha llevado a cabo con la ayuda del tutor del departamento de Mecánica, Francisco Javier Campa Gómez en la Escuela Técnica Superior de Ingeniería de Bilbao. La colaboración de los miembros de la empresa A.T.A. Tecnología Alimentaria S.L. también ha sido primordial. Precisamente, se va a tomar como modelo una máquina que comercializa la empresa anteriormente mencionada y a partir de este modelo se va a desarrollar la maquina a diseñar. Primero, se definirán los requisitos que deberá cumplir el diseño, a continuación, la función principal será dividida en varias subfunciones, las cuales serán diseñadas y calculadas más a fondo, y finalmente los desarrollos de cada disciplina se integrarán en un conjunto global. Para concluir, se calculará el presupuesto de dicha máquina.es
dc.description.abstract[EN]The principal aim of this Bachelor Thesis is to design a machine which will allow the baserritarra of Euskal Herria to produce a natural and competitive yoghourt of good quality. The project has been developed with the help of Francisco Javier Campa Gómez, tutor from the Mechanical department in the Faculty of Engineering of Bilbao. The collaboration of technical members from the Company A.T.A. Tecnología Alimentaria S.L., has also been crucial for the evolution of the project. Actually, a marketed device by this company will be used as a model for designing the current machine. Firstly, basic requirements that the machine needs to fulfil will be defined, then, the main function of the machine will be separated in different subfunctions, and after a deeper design and calculation of each subfunction they will be integrated into a global set. To finish up, the budget for the final machine will be estimated.es
dc.language.isoeuses
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccesses
dc.subjectjogurt naturales
dc.subjectfuntzio nagusiaes
dc.subjectazpifuntzioakes
dc.titleJogurtak ekoizteko makina baten diseinuaes
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
dc.contributor.degreeGrado en Ingeniería en Tecnología Industrial;; Industria Teknologiaren Ingeniaritzako Gradua


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record