Show simple item record

dc.contributor.advisorDe la Caba Ciriza, María Coro ORCID
dc.contributor.advisorGuerrero Manso, Pedro Manuel ORCID
dc.contributor.authorEtxabide Etxeberria, Alaitz
dc.date.accessioned2018-02-19T13:05:45Z
dc.date.available2018-02-19T13:05:45Z
dc.date.issued2017-09-07
dc.date.submitted2017-09-07
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10810/25157
dc.description169 p.es_ES
dc.description.abstractLan honen helburu orokorra arrain-gelatinan oinarrituriko materialen propietateak hobetzea da. Bertan, produktu eta aplikazio berrietarako industriako hondakinetatik eta azpi-produktuetatik lehengaiak lortzearen garrantzia azpimarratzen da. Gelatinaren berezko hidrofilotasuna filmen hauskortasun altuaren eta urarekiko sentikortasunaren erantzule dela aintzakotzat hartuta, propietate funtzional hauen hobekuntza Maillard izeneko saretze erreakzioa ahalbidetzen duen laktosaren gehikuntzaren bidez aztertu da. Maillard erreakzioarengan, eta beraz filmen propietateengan laktosa kantitateak, berokuntzak eta soluzioaren pH-ak duten eragina aztertu da eta pH basikoan Maillard erreakzioaren kontrola berokuntza denboraren funtziopean burutu da. Maillard erreakzioan zehar konposatu antioxidatzaileak sortzen direnez, saretutako gelatinazko filmen ahalmen antioxidatzailea aztertzearekin batera, filma eratzeko soluzioan gehituriko kurkumatik eratorritako konposatuak filmen propietate antioxidatzaileengan duen eragina ere aztertu da. Filmen azterketa sakon baten ostean, estrusio eta injekzio bidez lorturiko laktosa bidez saretutako gelatinazko biokonpositeen propietateak aztertu dira. Azkenik, prozesatze baldintzen eragina gelatinazko filmen propietate funtzionalengan nahiz materialaren ingurumen-inpaktua aztertu dira, filmen abantailak eta hobetu beharreko alderdiak identifikatzeko helburuarekin.es_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.language.isoeuses_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/*
dc.subjectmacromoleculeses_ES
dc.subjectmaterial propertieses_ES
dc.titleSaretze erreakzioaren kontrola proteinazko filmen eta biokonpositeen propietateakes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesises_ES
dc.rights.holderAtribución-NoComercial 3.0 España*
dc.rights.holder(cc)2017 ALAiTZ ETXABIDE ETXEBERRIA (cc by-nc 4.0)
dc.identifier.studentID573731es_ES
dc.identifier.projectID15918es_ES
dc.departamentoesIngeniería química y del medio ambientees_ES
dc.departamentoeuIngeniaritza kimikoa eta ingurumenaren ingeniaritzaes_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Atribución-NoComercial 3.0 España
Except where otherwise noted, this item's license is described as Atribución-NoComercial 3.0 España