dc.contributor.advisor | Estomba Recalde, Miren Andone | |
dc.contributor.advisor | Zarraonaindia Martínez, Iratxe | |
dc.contributor.author | Simón Martinez de Goñi, Xabier | |
dc.contributor.other | F. CIENCIA Y TECNOLOGIA | |
dc.contributor.other | ZIENTZIA ETA TEKNOLOGIA F. | |
dc.date.accessioned | 2018-12-21T17:34:17Z | |
dc.date.available | 2018-12-21T17:34:17Z | |
dc.date.issued | 2018-12-21 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10810/30528 | |
dc.description.abstract | [EUS] Gaur egun, tokian tokiko ardo-ekoizleek, gero eta lehiakorragoa den merkatu batean bide egiteko helburuarekin, beren produktuei gune
geografikoaren araberako nortasuna ematerantz jo dute[1]. Horren eraginez, terroir hitza ardoa eta horren ezaugarri organoleptikoak ekoiztutako jatorri geografikoarekin lotzeko sortu zen[2]. Horrek, ardogintzako teknikez eta klimaz gain, lurzoruak, mahats barietateak eta mikrobiomak ardoaren ezaugarrietan duten eragina barneratzen ditu.
Kultiboekiko independenteak diren metodoen artean Shotgun
metagenomika eta Amplicon metagenomika daude[11]. Shotgun
bidezko hurbilketak bakterio-komunitatearen funtzio potentzialak bilatzeaz gain, “Zer da mikroorganismoek potentzialki egin dezaketena?” galderari erantzuna ematen dio[12]. Bestalde, Amplicon
metagenomika gene bakarraren dibertsitatean 2 oinarrituriko ikerketa filogenetikoa da[12]. Ondorioz, “Zein mikroorganismo aurkitzen dira
ekosisteman?” galderari erantzuna emateko baliogarria da. | eus |
dc.language.iso | eus | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | txakoli | es_ES |
dc.subject | ardo | es_ES |
dc.subject | bakterio | es_ES |
dc.subject | metagenomika | es_ES |
dc.subject | 16S rRNA | es_ES |
dc.title | Metagenomika bidezko bakterio-komunitateen azterketa Txakolinaren hartzidura alkoholikoan | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | |
dc.date.updated | 2018-06-22T08:46:52Z | |
dc.language.rfc3066 | es | |
dc.rights.holder | © 2018, Xabier Simón Martinez de Goñi | |
dc.contributor.degree | Grado en Bioquímica y Biología Molecular;;Biokimikako eta Biologia Molekuarreko Gradua | es_ES |
dc.identifier.gaurregister | 88433-742271-09 | |
dc.identifier.gaurassign | 68177-742271 | |