Jasangarritasuna unibertsitate graduetan lantzeko gida metodologikoa. Giza Nutrizioko eta Dietetikako Graduan garatutako esperientzia
Fecha
2021Autor
Rada Fernández de Jauregui, Diego
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Mostrar el registro completo del ítemResumen
[EU]Indarrean dagoen elikadura sistema agroindustrial eta globalizatua aldaketa klimatikoaren erantzule nagusietako bat da, berotegi efektuko gasen heren baten erantzule nagusi izanik. Ekoizpen, banaketa eta kontsumo eredu ez iraunkorrak lehenesten dira, ingurumenean eta dimentsio ekonomiko eta sozialean eragin negatibo handiak dakartzatenak. Gauza jakina da elikadura sistema agroindustrialek elikadura ohitura ez osasuntsuak ezarri dituztela, ingurune obesogenikoak bermatuz eta egungo gaixotasun askoren eragile nagusi bilakatuz. Ondorio eta eredu horien aurrean epe luzeko estrategia jasangarriak lantzea eta bermatzea da giltza. [ES]El vigente sistema alimentario agroindustrial y globalizado es uno de los principales responsables del cambio climático, siendo el principal responsable de un tercio de los gases de efecto invernadero. Se priorizan los modelos no sostenibles de producción, distribución y consumo, que implican importantes impactos negativos en el medio ambiente y en la dimensión económica y social. Es sabido que los sistemas agroindustriales de alimentación han implantado hábitos de alimentación no saludables, garantizando entornos obesogénicos y convirtiéndose en el principal causante de muchas enfermedades actuales. La llave es elaborar y garantizar estrategias sostenibles a largo plazo ante estas conclusiones y modelos.