Search
Now showing items 1-6 of 6
Utilización de la plataforma virtual eKasi en la docencia de la tecnología farmacéutica
(Universidad de Barcelona, 2007)
[ES] Una de las aplicaciones más interesantes de las nuevas tecnologías en la docencia, es la utilización de plataformas virtuales accesibles por el alumno a través de Internet. eKASI es una plataforma informática para el ...
Rapid determination of total CLA concentration in beef fat
(Agricultural Institute of Canada, 2007-06)
[EN]Conjugated linoleic acid (CLA) has many potential healthful properties, and beef is naturally enriched with CLA. Simple and rapid methods to measure total CLA were investigated to enable sorting of beef carcasses with ...
Effects of trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid on the expression of uncoupling proteins in hamsters fed an atherogenic diet
(Cambridge University Press, 2007-06)
It is known that conjugated linoleic acid (CLA) feeding decreases body adiposity but the mechanisms involved are not clear. The aim of this study was to analyse whether alterations in uncoupling protein (UCP) expression ...
A short training program improves the accuracy of portion-size estimates in future dietitians
(Sociedad Latinoamericana de Nutrición, 2007)
[EN] The objective of this study was to determine whether a short training program, using real foods, would decreased their portion-size estimation errors after training. 90 student volunteers (20.18±0.44 y old) of the ...
Imagen corporal en estudiantes universitarios: comportamientos dietéticos y actitudes nutricionales
(Eusko Ikaskuntza, 2007)
[ES] En el presente estudio se evalúa la relación entre el estado nutricional, las actitudes y comportamientos dietéticos, y la percepción de la imagen corporal en universitarios. Se registraron más casos de sobrepeso en ...
Sobrepeso, obesidad y bajo peso en niños tratados por el Servicio de Urgencias de Pediatría.
(Eusko Ikaskuntza, 2007)
[ES] En el presente trabajo se estudiaron de forma transversal 235 niños con edades comprendidas entre los 2 y 14,9 años. El 6% de la muestra total presentó bajo peso, y el 17% sobrepeso u obesidad. Por lo que concluimos ...